logga
Grindstugan

Nybörjare
Att lära sig spela piano är mycket självutvecklande, och något man kan ha med sig resten av livet. Hos oss får du/ditt barn en bra grund att stå på. Vi går igenom notläsning, pianoteknik och gehörsspel, men framför allt hoppas vi kunna entusiasmera till ett fortsatt och växande musikintresse.

Mer avancerad nivå
Vi har relativt nyligen avslutat våra musikhögskolestudier för prof. Hans Pålsson, och har i färskt minne vad det innebär att vara pianostudent. Vi ger dig verktygen att jobba vidare med din pianoteknik och fördjupa ditt musikerskap, och hjälper också gärna till med förberedelser inför t ex uppspel/antagningsprov till musikgymnasiet, folkhögskolan eller Musikhögskolan.

Information
Undervisning sker en gång i veckan, 34 tillfällen om året (16 på hösten, 18 på våren). Vi följer skolårets veckoschema.

Vi förser eleven med noter och undervisningsmaterial, och anpassar undervisningen efter varje individ. Vid varje terminsslut har vi en avslutningskonsert, då du får ett ypperligt tillfälle att träna på att spela konsert, och också träffa andra pianoelever.

Ställ er i kö genom att fylla i vår intresseanmälan

Solosång
Vill du utveckla ditt egna instrument - sångrösten? Att få undervisning i sång innebär att du får kunskap om hur din röst fungerar och hur den går att utveckla, genom att sjunga på olika sätt. Vi går igenom olika tekniker som hjälper dig att hitta andningen och bredda ditt tonomfång. Vi sjunger olika musikstilar, tränar gehöret och provar hur man kan sjunga en text på olika sätt.

Sång i grupp (2-3 personer)
Tycker du om att sjunga, men gör det gärna tillsammans med andra? I gruppsång tränar vi tillsammans på hur vi kan utveckla våra röster på bästa sätt. Vi går igenom olika övningar som hjälper oss att hitta andning och bredda vårt tonomfång. Vi sjunger olika musikstilar, tränar gehöret och hur man kan sjunga en text på olika sätt. I grupp sjunger vi även enklare stämsång.

Information
Undervisning sker på fredagar, 34 tillfällen om året (16 på hösten, 18 på våren). Vi följer skolårets veckoschema. Det blir också en avslutningskonsert i slutet av terminen.

Öppna lektioner
Är du intresserad av att få lektioner i sång, men inte hinner varje vecka, erbjuder vi även öppna lektioner under fredagar mellan kl 10-12. Man kan då boka in de veckor som passar och själv bestämma hur många gånger man önskar under terminen.

Ställ er i kö genom att fylla i vår intresseanmälan

Dessa veckor sker undervisning under höstterminen 2018.

v.34
v.35
v.36
v.37
v.38
v.39
v.40
v.41
v.42
v.43

v.45
v.46
v.47
v.48
v.49
v.50

Avslutningskonsert - mer info kommer under terminen

Grindstugan

"Vår pojke Harald har i tre år varit elev på Slottsstadens Pianoskola. När han vid nio års ålder steg in på skolan första gången hade han tidigare inte visat något större intresse för att spela ett musikinstrument. Men på några få lektioner kunde hans lärare Håkan plocka fram en entusiasm för pianospel och en musikglädje hos Harald som hållit i sig. Han övar varje vecka utan påminnelser och ser fram emot varje lektion.

Stämningen på skolan är alltigenom välkomnande och uppmuntrande. Lärarna vid den här pianoskolan är både konsertpianister och pianopedagoger, vilket vi märker är en jättebra kombination och inspiration för eleverna. Vi kan verkligen rekommendera skolan och gratulerar oss själva att vår pojke fått en plats där."

Ulrika och Torbjörn Söderström, föräldrar till Harald

"Johan är en fantastiskt duktig och omtyckt lärare. Våra barn längtar alltid till nästa lektionstillfälle. Pianoskolan ligger i en charmig liten grindstuga med en personlig och familjär atmosfär."

Sofia Tholerus, mamma till Klara & Erik

"Detta är verkligen en härlig pianoskola. Vår son har nu varit elev hos Johan i snart två år. Vi är mer än nöjda med Johans pedagogiska förmåga och engagemang. Rekommenderas varmt!"

Carsten Tode, pappa till Stellan